Photo
Ribbon
Ribbon
New!
New1
Tacks
Lights

Nemovisje

“Papa, nemovisje”.
”Ja schat, Nemo-visje”.
“Papa, nemovisje opzetten?”.
“Kan niet schat, officieel hebben we Nemo nog niet op DVD. En Stichting Brein wil niet dat we regiocode 1 DVD’s in regiocode 2 Europa afspelen”.
(Terwijl ze met vraagtekens de andere kant opkijkt duw ik een ‘importversie’ (uhuh) van Finding Nemo in de speler). “Kijk schat! Nemo! Da’s nou toevallig!” (Ik wil niet dat ze een slecht beeld krijgt van haar vader, vandaar)

Finding Nemo is ook in ons huis gearriveerd. De eerste keer keek mijn oudste (2 ennogwat maanden) hem ademloos van begin tot eind.
De weken erna kwam de nodige merchandise ons huis binnen: van stripboeken tot plastic Nemo’s, Gill’s, Dory’s enz (en nog maar eens een Happy-Meal!)

Dagelijks keken we samen minstens één keer Finding Nemo. Wat een gave film!

En dan ga je naar de dierentuin: Op Zoek Naar Nemo (flauw!). Olifanten, krokodillen, kamelen (bultrug, aldus mijn dochter), alles was leuk, maar het ging uiteindelijk maar om één ding: Finding Nemo. Dit kan ze nu zeggen. Het is dus geen ‘nemovisje’ meer, maar Finding Nemo. Niet Nemo, maar volledig Finding Nemo. Met als gevolg dat bij het zien van de eerste de beste goudvis er keihard door de Ocean in Burger’s Zoo: “FINDING NEMO!!!!” werd gebruld. Mijn vrouw nog een beetje sturen: “Het is maar een goudvis, kijk daar heb je er nog één!”. Het maakte allemaal niets meer uit. Alles wat ook maar enigszins oranje was: FINDING NEMO!

Een uur heeft ze met haar neus tegen de ramen van het aquarium gestaan. Haaien, roggen (Kijk papa, een blaadje) allemaal mooi, maar dat kleine oranje visje heeft heel wat losgemaakt.

Na het aquarium wilde ze nog maar één ander dier zien: een vliegmuis. Da’s gewoon een vleermuis, maar dan in het taaltje van mijn dochter. Ook voor dit dier heeft ze een zwak. (Vliegmuis slaapt op kop, hè papa!). Misschien een idee voor de toekomstige Pixarfilm?

Nemo zwakt nu weer wat af. De film zit vaker in het doosje. Het speelgoed wordt wat minder aangeraakt. De jongste kauwt er nu driftig op, zodat nu ook het andere vinnetje van Nemo kreupel is. Het is nu meer K3. (kleine meisjes worden groot hèWinking. We hebben thuis al heel wat CD’s en DVD’s van dit olijke Belgische trio: Doornroosje, 3 Biggetjes, Toveren de Tour, K3 In de Ardennen. Het wachten is op “Finding K3”, want dan gaat papa zeker mee zoeken! Winking
|